SOTE-infot käynnistyvät Pellossa tänään

ti 13. elokuuta 2019 06.51.00

Pellon kunnassa hankitaan aktiivisesti lisätietoja SOTE-palvelujen eri toimintamalleista. Kunta järjestää kaikille avoimia infotilaisuuksia kaikkiaan viitenä iltana. Tilaisuuksissa neljä yksityistä toimijaa sekä Lapin sairaanhoitopiiri esittelevät omaa toimintaansa ja kokemuksiaan kuntien kanssa tehtävästä yhteistyöstä sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisessä.

Infotilaisuuksien järjestäminen ei tarkoita sitä, että Pellossa olisi päätetty lähteä esim. ulkoistuksen tielle, mutta viime hallituksen SOTE-uudistuksen kaaduttua kalkkiviivoille, näemme järkeväksi käynnistää keskustelu ja tiedonhankinta eri vaihtoehdoista. Huoli palvelujen säilymisestä, henkilöstön saatavuudesta ja myös talouden kantokyvystä antavat myös perusteita tälaiselle toiminnalle. 

Info-illat käynnistyvät tänään kunnanviraston valtuustosalissa, jolloin Mehiläinen Oy esittäytyy. Huomenna vuorossa on Coronaria ja ensi viikon tiistaina Pihlajalinna ja seuraavana päivänä Terveystalo. Tilaisuuksien ketjun päättää torstaina 29. päivä Lapin sairaanhoitopiiri.

Linjausten ja päätösten aika on vasta sen jälkeen.

Jaa eteenpäin: