SOTE-asia kiinnosti Pellossa

ti 13. elokuuta 2019 21.21.00

Pellon kunnan valtuustosali täyttyi ääriään myöten ja myös netissä oli ruuhkaa kun Pellon kunta järjesti ensimmäisen SOTE-info/keskusteluillan tiistaina. Kunnassa on päädytty toimintamalliin, jolla avoimesti haetaan infoa ja aktivoidaan keskustelua sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisen eri malleista. Kaikkiaan on luvassa viisi tällaista infotilaisuutta, joissa neljä yksityistä toimijaa ja Lapin Sairaanhoitopiiri esittelevät toimintaansa ja sitten myös tarkemmin omia ehdotuksiaan toiminnan järjestämiseksi siten, että Pellossa säilyisi palvelut , henkilöstöä olisi saatavilla ja luonnollisesti myös kustannuskehitys maltilliseksi. 

Kunnan taseessa on vielä ylijäämää, mutta puolivuosikatsaus osoittaa nimenomaan Sote-palveluissa ylityksen merkkejä ja se yhdessä verotulokertymän alittumisen kanssa on painamassa tilinpäätöstä punaiselle ja siten syömässä taseeseen kertynyttä ylijäämää.

Pellossa ei ole mitään yksityistämisvimmaa, mutta ennusmerkit ovat sellaiset, että ne antavat aiheen hankkia tietoa ja valmistella mahdolliset muutokset huolella, mutta ennenkaikkea avoimesti. 

Infot ovatkin todella avoimia, sillä ovet valtuustosaliin ovat kaikille avoimet ja tilaisuudet striimataan myös nettiin, joka mahdollistaa niiden seuraamisen myös kansalaisten kotisohvalta. Tilaisuuten on myös mahdollisuus lähettää kysymyksiä ja kannanottoja netin kautta, joka osoittautuikin varsin suosituksi osallistumismuodoksi ensimmäisen illan perusteella.

Jaa eteenpäin: