Pellon päättäjiä vietiin ulos

ti 15. lokakuuta 2019 15.44.00

Pellon kunnan keskeiset päättäjät kuulivat Pellon Latu ja Polku ry:n kutsua kiitettävästi, ja osallistuivat lähes ykkösketjulla valtakunnalliseen "Vie päättäjä ulos"-kampanjaan. Patikkaretki suuntautui kuntakeskuksen läheisyydessä sijaitsevalle Hirvaskosken laavulle. 

Kahvistelun ja letunpaiston ohessa yhdistyksen pj. Soili Ilmavirta toi liikunnallisen väen terveisiä kuntapäättäjille. Tehdyn kyselyn mukaan pellolaiset kaipaavat nimenomaan opasteita lähialueen reiteille. Myös pitkospuita kaivattiin kosteille paikoille ja myös siltarakenteita ojien ylitykseen. Talviliikunnan osalta kuntalaiset toivoivat hiihtolatuja tasamaille, jolloin myös ikäihmiset uskaltauisivat suksille. 

Ritavalkean avantouintipaikka ja sen läheisyydessä oleva sauna ovat saaneet Ilmavirran mukaan runsaasti myönteistä palautetta. Käyttöäkin on ollut, sillä talven aikana toistatuhatta pulahtajaa on käynyt avannossa kiihdyttämässä verenkiertoaan.

Pellon Latu ja Polku ry:ssä on tällä hetkellä 293 jäsentä. Yhdistyksen jäsenmaksu on valtakunnan halvin. Jäsenyys maksaa ainoastaan 16€/hlö/vuosi. Perhekohtainen jäsenmaksu on 24 €. Jäsenetuna on 4 kertaa vuodessa ilmestyvä laadukas lehti sekä lukuisat innostavat paikallistapahtumat.

Patikointiretken tuloksena päättäjät lupasivat viedä terveiset valmisteluun ja omalta osaltaan pyrkiä vaikuttamaan, että ainakin osa toiveista voitaisiin toteuttaa. Isoista investoinneistahan ei ole kyse, ja Ltu ja Polun väki lupasi talkooapua toteutukseen ja tietotaitoa suunnitteluun.

 

Jaa eteenpäin: