Pellon kunnan henkilöstötiedote 7-8/2019

ke 31. heinäkuuta 2019 14.08.00

Lomakausi alkaa olla lopuillaan ja toiminta pyörähtää pikkuhiljaa käyntiin täydellä teholla. Joskin osalla on kesäloma vielä edessäpäinkin. Akut on ladattu hellepäivien aikana täyteen ja on aika jatkaa uusin voimin kohti syksyä. Ohessa on henkilöstön tiedote 7-8/2019.

Eeronpolku on mukava käyntikohde ja sopii hyvin pikkupatikkaan. 

 

Organisaatiomuutos astuu voimaan 1.8.

Uudistetun hallintosäännön mukainen Pellon kuntaorganisaatio käynnistää toimintansa 1.8.2019. Uudistuksen myötä sivistystoimi kokonaisuudessaan siirtyy hyvinvoinnista elinvoimaan.  Elinvoimajohtajana on toiminut 1.4.2019 alkaen Kai Korhonen.  Hän saa alaisuuteensa hallintosääntöuudistuksen myötä uuden sivistysjohtajan. Sivistysjohtajan virkaan on nimitetty Mari-Annika Hemmi. Hän aloittaa 1.8.2019, toimipaikkanaan sivistystoimen hallinto ts. yläkoulu. Uutena peruskoulun- ja lukion rehtorina työnsä aloittaa 1.8.2019 Pasi Jolanki. Toivotamme molemmat uudet viranhaltijat tervetulleeksi joukkoomme ja annamme täyden tukemme tehtävien hoitoon!  

Sivistystoimen alaiset tehtävät jatkuvat normaalisti 1.8. alkaen. Elinvoima on kutsunut koolle uuden organisaation aloituskokouksen esimiestasolle 21.8.2019, jossa käsitellään uuden organisaation tehtäviä ja vastuita.

 

SOTE-iltakoulujen sarja käynnistyy 13.8.

Pellossa on päätetty hankkia lisätietoa erilaisista mahdollisuuksista tuottaa sosiaali- ja terveyspalveluja kuntalaisille. Päätöksiä yksityistämisestä ei ole tehty, vaan kyse on tiedonhankinnasta. Tiedonhankintaa toteutetaan järjestämällä neljä erityisiä SOTE-infoa elokuun aikana. Tilaisuuksissa neljä eri toimijaa (Mehiläinen, Coronaria, Attendo ja Pihlajalinna) esittelee omaa toimintaansa ja kokemuksiaan kuntien kanssa tehdystä yhteistyöstä. Tilaisuuksien yleinen osa on kaikille kuntalaisille avoin ja ne striimataan myös nettiin. Liikesalaisuuksista johtuen järjestetään yleisten osioiden jälkeen luottamushenkilöille Pelloa koskeva yksityiskohtaisempi keskustelutilaisuus. Infojen aikataulut ovat seuraavat:

Mehiläinen Oy tiistaina 13.8. klo 16.00
Coronaria keskiviikkona 14.8 klo 17.00
Attendo Oy perjantaina 16.8  iltapäivällä (kellonaika ilmoitetaan lähempänä ajankohtaa).
Neljäs infoilta Pihlajalinna Oy tiistaina 20.8 klo 17.00.

Infot järjestetään kunnanviraston valtuustosalissa ja striimataan suorana osoitteeseen:
https://ams02.arctic-connect.com/pello

 


USO-työpaja 15.8. Pärlanissa

Pellon kunta on mukana Kuntaliiton hallinnoimassa USO-hankkeessa (Uuden sukupolven organisaatio) Hanke on 2-vuotinen ja siihen osallistuu kaikkiaan lähes 30 kuntaa. Hankkeessa mukana oleville kunnille järjestetään 5 paikallista työpajaa hankkeen aikana. Tämän lisäksi järjestetään myös muutamia valtakunnallisia yhteispajoja.

Pellon kunnan osalta hyödynnetään hanketta paitsi vertailutietojen hankintaan, myös kuntastrategian päivitystyöhön. Ensimmäinen työpaja järjestettiin Vihreällä Pysäkillä 23.5. Työpaja nro 2 järjestetään Ruotsin Pellossa torstaina 15.8. alkaen klo 10.00 (Suomen aikaa). Kutsun työpajaan saavat kaikki valtuutetut, henkilöstöjärjestöjen edustajat, laajennettu johtoryhmä, ikäneuvosto, nuorisoneuvosto, vammaisneuvosto, lukion oppilaskunta sekä Pellon Yrittäjät ry. Työpajassa jatketaan toukokuussa käynnistettyä strategiatyötä. Pajan vetäjinä toimivat Jenni Airaksinen ja Kimmo Huhtasalo FCG:stä.

Kuvassa iloisia USO-seminaarilaisia toukokuun seminaarissa Vihreällä Pysäkillä. 

 

Hyvinvointia jokivarteen –hanke

Pellon kunta on lähdössä naapurikuntien kanssa mukaan Hyvinvointia jokivarteen -hankkeeseen. Hankkeen aiheena on esimiestyön ja hyvinvoinnin teemat.

 

Pellon monitoimitalotyömaa –hanke etenee

Monitoimitalon pohjatyöt anturavaluineen on saatu päätökseen. Rakennuksen runkoa kannattavat betonipilarit ovat pääosin asennettu paikoilleen ja ne nousevat työmaalla noin 9 metrin korkeuteen.

Myös sokkelielementit sekä liikuntasalipäädyn alapohjan ontelolaatasto on saatu asennettua tällä viikolla.

Seuraavia työvaiheita työmaalla on mm. alapohjan ontelolaataston asennus koulu/päiväkotiosaan ja 1 kerroksen betonisten paikallavaluseinien sekä väestönsuojarakenteiden teko.

Työmaan eteneminen on tällä hetkellä pari kolme viikkoa alkuperäistä aikataulua jäljessä, mutta urakoitsijan antaman tiedon mukaan tällä viivästymisellä ei tule olemaan vaikutusta rakennuksen valmistumisajankohtaan, joka on elokuun 2020 lopulla.

 

Lapin kansanedustajat vierailevat Pellossa 

Lapin kansanedustajat saapuvat maakuntavierailulle Pelloon maanantaina 12.8.2019 iltapäivällä.

 

Virastotalo on myynnissä

Myydään toimistotalo tontteineen.

Rakennus on 1960- ja 1970-luvuilla kolmessa osassa valmistunut betonirunkoinen toimistorakennus, jossa on kaksi kerrosta sekä kellarikerros. Rakennuksen ulkoseinissä on mm. tiili-villa-tiili-, betoni-villa-tiili- sekä betoni-villa-peltikasetti-rakenteita. Välipohjissa on betonilaatta. Yläpohjassa on betonilaatan päällä puiset kattotuolit ja mineraalivillaeristys. Rakennuksessa on loiva harjakatto ja vesikatteena on konesaumattu pelti.
Ilmanvaihto on pääosin koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto, osassa rakennusta on koneellinen poistoilmanvaihto.
Merkittävämpiä remontteja on tehty vuosina 1988, 1999 ja 2009.

Lisätietoja ja tarjoukset: huutokaupat.com -palvelussa 

Huutokauppa päättyy tiistaina 20.8.2019 klo 23.

 

Kuntakonsernin pikkujoulu

Kuntakonsernin pikkujoulua vietetään Pellon Ponnen urheilutalolla 29.11.2019. Laittakaahan päivä jo kalenteriin, päällekkäisyyksien välttämiseksi.

 

Jaa eteenpäin: