Painonhallintaryhmässä tiputettiin painoa yhteensä 73 kg

ma 10. kesäkuuta 2019 15.28.00

Pellon kunnan painonhallintaryhmä aloitti urakkansa tammikuussa 2019. Hakijoita oli runsaasti, ja ryhmään olisi ollut tulijoita reilusti enemmän kuin voitiin ottaa.

Reilun neljän kuukauden aikana painoa lähti ryhmäläisiltä yhteensä 73kg ja senttejä vyötäröltä 71,2cm. Näiden lisäksi parannusta oli veriarvoissa, sillä muun muassa verensokeri- ja kolesteroliarvot pienenivät ja verenpaine laski. Ryhmäläiset myös kokivat itsensä virkeämmäksi ja energisemmäksi kuin aikaisemmin! 

Painonhallintaryhmän työskentely koostui ravinto- ja liikuntaseurannasta sekä ohjauksesta terveellisen ravinnon ja liikunnan pariin. Yhteiseen liikuntahetkeen kokoonnuttiin kerran viikossa. Lisäksi työterveyshoitaja seurasi veriarvoja ja muita terveystietoja alku-, väli- ja loppumittauksissa.

Painonhallintaryhmä vietti kauden päättäjäisiä keskiviikkona 29.5.2019 Rovaniemellä. Ohjelmassa oli hikinen laserammuntapeli Megazonessa ja uintia Vesihiidessä. Harmillisesti koko ryhmä ei päässyt osallistumaan päättäjäisiin.

Seuraavan ryhmän alkua suunnitellaan syksylle, jolloin ryhmään otetaan ensisijaisesti hakijoita, jotka eivät sopineet mukaan ensimmäiseen ryhmään. Tosin uusille hakijoillekin on syksyn ryhmässä vielä tilaa. Keväällä aloitettaneen vielä kolmas ryhmä.  Ryhmänvetäjänä toimii liikunnanohjaaja.

Painonhallintaryhmä tiputti yhteensä painoa enemmän kuin ohjaajansa verran.

Jaa eteenpäin: