Pellon kaikille avoimet sote-infoillat: 13.8., 14.8., 20.8. ja 21.8. klo 16 kunnanvirastolla

ke 7. elokuuta 2019 10.59.00

Pellon kunta on päättänyt selvittää erilaisia SOTE-palveluiden järjestämismalleja. Valtakunnallisen sote-hankkeen kariuduttua kunta on halukas hankkimaan lisätietoa erilaisista mahdollisuuksista sote-palveluiden järjestämiseksi. Maassamme toimii useampia toimijoita, jotka ovat joko osittain tai kokonaan ottaneet sopimuspohjaisesti vastuulleen kuntien sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisen.

Pellon kunta järjestää kuntalaisille, työntekijöille, päättäjille ja kaikille asiasta kiinnostuneille kuulijoille avoimia tiedotus- ja keskustelutilaisuuksia elokuun aikana. Info-tilaisuuksiin on kutsuttu puhujiksi valtakunnallisia sote-toimijoita, jotka esittelevät omia toimintamalleja ja saatuja kokemuksia kunnista, joissa palveluita on järjestetty uudelleen.

Mitään päätöksiä palvelujen ulkoistamisesta ei Pellossa luonnollisesti ole vielä tehty, vaan kysymyksessä on puhtaasti tiedon hankinta ja keskustelun virittäminen mahdollisia jatkotoimenpiteitä varten. Tiedonhankintaan ja erilaisiin toimintamalleihin tutustumiseen antaa perusteita huoli kunnan talouden kehityksestä, palvelujen saatavuudesta, sekä myös työpaikkojen säilymisestä paikkakunnalla. Tiedonhankinta ei maksa mitään ja avoimilla tiedotustilaisuuksilla kunta haluaa lisätä tietoisuutta sote-järjestämismalleista sekä avata keskusteluyhteyden sote-asioissa niin kuntalaisten, päättäjien kuin työntekijöidenkin kesken.

Sote-infot järjestetään Pellon kunnanviraston valtuustosalissa seuraavasti:
Mehiläinen tiistaina 13.8 klo 16.00,
Coronaria keskiviikkona 14.8. klo 16.00,
Pihlajalinna tiistaina 20.8. klo 16.00 ja
Terveystalo keskiviikkona 21.8 klo 16.00.

Tilaisuudet striimataan suorana lähetyksenä: Pellon kunnan livestream -sivulla, joten osallistumaan pääsee kotoakin käsin, jos ei paikanpäälle pääse.

Yleisölle avoimet osuudet kestävät noin 1-1,5 tuntia. Avoimen tilaisuuden jälkeen järjestetään valtuustolle ja henkilöstöjärjestöille suunnattu oma keskustelu- ja infotilaisuus, jossa asioita voidaan käydä läpi yksityiskohtaisemmin.

Sote-info.pdf

Jaa eteenpäin: