Pello ostaa maata ja perustaa viran

ma 20. tammikuuta 2020 20.08.00

Pellon kunnanhallitus päätti ostaa Nivanpään leirintäalueelta ja sen läheisyydestä 4,6 ha maata. Maakaupan tavoitteena on varmistaa leirintäalueen toiminta ja kehittäminen. Nykyisellään toimintaa on ollut vaikea kehittää pitkäjänteisesti, koska alueen toimintaa on pyöritetty maanvuokrasopimuksilla. Pellon kunnan intressinä on löytää alueelle yrittäjä, joka sitoutuu kehittämään toimintaa palvelemaan kasvavaa matkailua.

Kunnanhallitus päätti myös perustaa kuntaan rakennusmestari-rakennustarkastajan viran. Virka on tarkoitus julistaa haettavaksi siten, että se olisi täytettävissä 1.5.2020 alkaen.

Kunnanhallitus nimesi myös sote-selvitystyön ohjausryhmän, joka yhdessä ulkopuolisen asiantuntijan kanssa selvittää nykyisten toimintojen kehittämismahdollisuudet ja tarvittaessa selvittää myös muita toteuttamistapoja. Työryhmä koostuu pääosin eri yksiköiden henkilöstöistä.

Kunnanhallitukselle tuotiin tiedoksi myös Pellon markkinoiden kehittämissuunnitelma, jonka mukaan perinteiset Pellon kevätmarkkinat palaavat synnyinsijoilleen nykyisen hotellin edustalle. Markkinoiden sisältöä on myös tarkoitus kehittää enemmän ohjelmallisempaan suuntaan, ja ohjelmateltassa on luvassa musiikkia, kunnallispolitiikkaa ja toiveena on myös että maakunnan kansanedustajillakin olisi mahdollisuus tuoda terveiset Arkadianmäeltä. Jokaiselle heistä on lähetetty kirjallinen kutsu.

Jaa eteenpäin: