FRISBEEVIESTIHIIHDON MM-KISAT PELLOSSA 5.4.2020

ma 9. maaliskuuta 2020 08.40.00

Jokivartisten Kyläseura ry, Pellon Ponnen jalkapalloilijat ja Meän Tornionlaakso -lehti järjestävät sunnuntaina 5.4.2020 lajissaan ensimmäiset frisbeehiihtoviestin MM-kisat.

Kisapaikkana toimii Ponnen urheilutalon kenttä ympäristöineen Pellossa, Kenttätie 2. Hyväntekeväisyys-tapahtuman haaste- ja osanottomaksut ohjataan Pellon Ponnen jalkapallojaoksen junioritoimintaan.

Kolmen hengen joukkueviestinä toteutettavassa kisassa hiihdetään ensin noin 400 m matka perinteisellä tyylillä. Maaliin saavuttua sukset otetaan pois jalasta ja siirrytään heittopaikalle. Kolme kiekkoa heitetään frisbeegolf-koriin noin 5 metrin etäisyydeltä. Kun kaikki kiekot ovat korissa, kilpailija juoksee lähettämään seuraavan hiihtäjän matkaan.

Jokaisessa erässä kilpailee neljä joukkuetta kerrallaan. Alku- ja välierien kautta finaaliin seulotaan neljä joukkuetta. MM-kisoissa on vain yksi sarja, jossa kilpaillaan yhdessä ikään ja sukupuoleen katsomatta. Kaikki tämä tapahtuu yleisön edessä, joten laji tarjoaa myös katsojille jännitystä.

”Me Jokivartisten Kyläseurassa päätimme yhdistää kaksi lempilajiamme murtomaahiihdon ja frisbeegolfin”, kertoo seuran puheenjohtaja Harry Ylisaukko-oja. ”Kyläseuralla on Pellon kunnan pohjoispuolella laaja latuverkosto, joka on sekä kyläläisten että kaikkien pellolaisten ja kasvavassa määrin yhä enemmän myös muualta tulevien hiihtohaluisten ahkerassa käytössä. Meillä on myös Naamivaaran ulkoilualueella täysimittainen kisakelpoinen frisbeegolf-rata, joten mieleemme juolahti kokeilla, mitä syntyy näiden lajien yhdistelmästä.”

Pellon kunnan taholta kiitellään tätä esimerkillistä kolmannen sektorin aktiivisuutta. ”Jokivartisten Kyläseura näyttää hienoa esimerkkiä siitä, mitä yli yhdistysten ja jopa valtakunnan rajan yli tehtävällä yhteistyöllä on saatavissa aikaan. Tornionlaakson kuntien olisi syytä mallintaa tätä toimintaa myös omissa strategioissaan”, viestittää Pellon kunnanjohtaja Eero Ylitalo.

Kylätapahtumana alkanut kisa laajeni kolme vuotta sitten kaikkien kuntalaisten tapahtumaksi, ja nyt viidentenä vuonna tapahtuma liittyy muiden suomalaisten erikoisurheilutapahtumien uljaaseen joukkoon eukonkannon, saappaanheiton ja suopotkupallon rinnalle.

”Leikkimielistä kisailuahan tämä on, mutta tapahtuma järjestetään sillä tavalla tosissaan, että siihen on mukavaa ja mielekästä osallistua. Toivomme, että Frisbeeviestihiihdon MM-kisat löytävät paikkansa suomalaisen urheilukansan sydämissä ja saamme jatkossa yhä enemmän osallistujia myös ulkomailta.”, visioi Harry Ylisaukko-oja.

Kisaan voi ilmoittautua 3.4.2020 klo 18:00 saakka.

 

Lisätiedot: Jokivartisten kyläseuran nettifoorumi

Harry Ylisaukko-oja, 040 729 0543, harry@myllynpirtti.fi

FB: @FrisbeeviestihiihtoMM

 

Jaa eteenpäin: